Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ;




Χθες 17/4/2013  κατά τη συνεδρίαση του 4ου Διαμερίσματος της Αθήνας παρακολουθήσαμε μια παρωδία συνεδρίασης καθώς καμία σχέση δεν είχε με αυτό που ονομάζουμε ανοικτή δημοκρατική διαδικασία διαβούλευσης.  Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά ήσαν παρόντες διεκδικώντας την μη τροποποίηση του χαρακτήρα του οικοδομικού τετραγώνου της εκτάσεως που αντιστοιχεί στην πρώην  κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη.  
Προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο εμπορικής εκμετάλλευσης της Αυστραλιανής ιδιοκτήτριας εταιρείας ATTUM  με προειλημμένη την απόφαση, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι κατά πλειοψηφία  προχώρησαν σε άμεση αποδοχή της παραπάνω τροποποίησης χωρίς να δοθεί η δυνατότητα έκφρασης των πολιτών και χωρίς να γίνει ψηφοφορία φανερή προς τους πολίτες.
Η απάντηση στο εύλογο αίτημα των  πολιτών για ανοιχτές διαδικασίες και δικαίωμα του λόγου ήταν η κλήση της αστυνομίας…
Χθες διαπιστώσαμε ότι το βασικό κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης απομακρύνεται από την βούληση των ίδιων των πολιτών που υποτίθεται ότι εκφράζει και συμπλέει με «αναπτυξιακά» σχεδίων τα οποία εγγράφονται στις ίδιες ακριβώς πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.
Ας αντιληφθούν οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του 4ου διαμερίσματος ότι  αποφάσεις που λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο και σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της βούλησης των πολιτών δεν μπορεί να υλοποιηθούν επ’ ωφελεία κανενός.
Η Οικολογική Αθήνα έχει εκφράσει ευθύς εξ’ αρχής την αντίθεσή της. Η Αθήνα μας δεν χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή φούσκα.  Δεν επιλέγουμε την κατεδάφιση των οριακών πια δυνατοτήτων που έχει η περιοχή για μια άλλη πορεία. Μια πορεία που  καμιά μελέτη δεν αποδεικνύει  την ωφέλεια του προτεινόμενου «επενδυτικού σχεδίου» της εταιρείας ΑΤΤUM.
Διεκδικούμε μια συνολική οικολογική και συμμετοχική διαχείριση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος που θα αποτελεί πραγματική ανάσα για την πρωτεύουσα και θα προσφέρει μακροχρόνιες θέσεις εργασίας και βιώσιμη διέξοδο βάσει της αυτοδιαχείρισης των γειτονιών.
Καλούμε τους πολίτες σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά σήμερα στις 13:00 οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας κατά την  συνεδρίαση τους πρέπει να καταδικάσουν την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο 4ο Διαμέρισμα της Αθήνας και να ακούσει τους πολίτες γιατί καμιά πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε αντίθεση με την βούληση των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου