Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

"ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ" ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

«Ακόμη και εντός Μαρτίου» αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, φέρεται να είπε υπουργός που μετείχε στη Σύσκεψη.

Όπως διευκρινίσθηκε, η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο, ενώ αποφασίστηκε ότι το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού πολύ σύντομα θα τεθεί σε «ανοιχτή, δημοκρατική και δομημένη διαβούλευση» προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς, κόμματα και επιστήμονες.

Επίσης πολύ πιθανό είναι κρίσιμο ρόλο στο εγχείρημα της αξιοποίησης του Ελληνικού να αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Στ.Μπένος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Ασεμπίγιο η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο, καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο η οποία, όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας Χ.Παμπούκη που έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου, αφορά μόνο τις χρήσεις γης και όχι το αρχιτεκτονικό κομμάτι για το οποίο θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες.

Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ στην οποία θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα δικαιώματα του Δημοσίου στην έκταση.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Παμπούκη και τον κ. Ασεμπίγιο μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ.Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν.Σηφουνάκης.

Μετείχαν επίσης ο πρώην υφυπουργός κ. Σ.Μπένος που συζητείται να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα, καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου