Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ



Το σήριαλ της ανέγερσης του νέου γηπέδου στο Βοτανικό, συνεχίζεται με το νέο “επεισόδιο” να αναφέρει πως από το ΥΠΕΚΑ ανέφεραν πως η τροπολογία για τη “Διπλή Ανάπλαση” είναι έτοιμη να ψηφιστεί στη Βουλή, γεγονός που εξαρτάται αποκλειστικά από το Δήμο Αθηναίων.
Νέο επεισόδιο στο σήριαλ “Βοτανικός”

Υπονοούμενα πως τα πάντα για την ψήφιση της τροπολογίας είναι έτοιμα στην Βουλή για την “Διπλή Ανάπλαση” ανέφεραν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, στέλνοντας ωστόσο το “μπαλάκι” για το πότε θα γίνει αυτό στον Δήμο Αθηναίων.
Αφορμή των όσων διέρρευσαν από κύκλους του ΥΠΕΚΑ, ήταν τα όσα τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης πρόσφατα.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη που μας πέρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέπτυξε τα σχέδια του για την Αθήνα ενώπιων της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Ανάμεσα στα θέματα που προσέγγισε ήταν και η “Διπλή Ανάπλαση”, που αφορά τον Παναθηναϊκό για την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό.
Ερωτηθείς από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα, αναφορικά με το που βρίσκεται το ζήτημα, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε απαντήσει ότι περιμένει την κατάθεση της τροπολογίας στο επόμενο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί.
“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έτοιμη τροπολογία, η οποία περιμένει να κατατεθεί. Δεν κατατέθηκε με το τελευταίο νομοσχέδιο, όμως θα κατατεθεί με το επόμενο”, είχε υποστηρίξει ο Δήμαρχος Αθηναίων. Εμμέσως, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι περιμένει την Κυβέρνηση, ώστε να κάνει νόμο του κράτους την τροπολογία και κατόπιν να αναλάβει δράση ο Δήμος της Αθήνας.
Οπως αποκάλυψε στα “Πράσινα Νέα” συνεργάτης της Υπουργού Τίνα Μπιρμπίλης, τα γεγονότα είναι διαφορετικά: “Η τροπολογία είναι έτοιμη να ψηφιστεί ανά πάσα στιγμή. Πρώτα όμως, οφείλει ο Δήμος να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους πάνω στα σημεία που τροποποιούνται με τις αλλαγές στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης”.
Τι σημαίνουν όλα αυτά, πως ο Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και την κατασκευαστική εταιρία του Άρη Βωβού, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη “Διπλή Ανάπλαση”.
Η τροπολογία που θα κατατεθεί προς ψήφιση έχει σκοπό να εναρμονίσει τη Διπλή Ανάπλαση με τις αλλαγές που επιτάσσει να γίνουν η απόφαση του ΣτΕ, μετά την εκδίκαση των προσφυγών. Γεγονός που δεν έχει εν έχει πράξει, από τη στιγμή που οι “πράσινοι” έχουν καταγγείλει την προηγούμενη σύμβαση.
Από αυτό προκύπτει το συμπέρασμα πως για να προχωρήσει η “Διπλή Ανάπλαση”, ο Δήμος Αθηναίων και ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπογράψουν νέα σύμβαση επάνω στις συνθήκες που διαμορφώνονται, ωστόσο από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων δεν έχει προκύψει η παραμικρή βούληση επί του θέματος.
πηγή  eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου