Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δήμος Βύρωνα -Ολοκληρώνεται την Κυριακή το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ



"Αυλαία" ρίχνει την ερχόμενη Κυριακή το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ του Βύρωνα, υπό τον τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα…!»,  το οποίο συνεχίζεται σήμερα και αύριο με θεατρικές παραστάσεις και χορό στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία».
 
Ειδικότερα, σήμερα οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν δύο έργα του Χάρη Σακελλαρίου, «Μάγια και βότανα» (4.30) και «Ο Σπιθοβολάκης» (5.15), ενώ στις 7.15 οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου. Μία ώρα αργότερα οι μαθητές των 6ου & 7ου Δημοτικού σχολείου θα χορέψουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
 
Τέσσερις παραστάσεις δίνουν οι μαθητές το Σάββατο. Πρόκειται για την παράσταση«Να πως φτάσαμε στην κρίση», διασκευή από το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Εσωτερικαί ειδήσεις», που παρουσιάζουν οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου (4.00 μ.μ), την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια μεταμοντέρνα διασκευή από τον Γ. Ανδρουλάκη που παρουσιάζουν οι μαθητές της Στ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου (5.00μ.μ.), «Το θεριό του ταύρου» του Αζίζ Νεσίν, που παρουσιάζουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου (6.30) και την παράσταση «Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή από τους μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Καρέα (8.45).
 
Στο μεταξύ, δύο μονόπρακτα, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο και την «Πρόταση Γάμου» του Άντον παρουσίασαν την Πέμπτη οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι λίγο αργότερα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.  Οι μαθητές του 3ου Λυκείου παρουσίασαν το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου, ενώ οι μαθητές του 5ου Λυκείου & του Λυκείου Καρέα παρουσίασαν το έργο «Η παράσταση… αρχίζει;» του Ρικ Άμποτ.
 
Το φετινό 27ο Παιδικό Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή. Τη λήξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο (Αρχ. Χρυσοστόμου 15).
 
Στο πλαίσιο της τελετής λήξης το τμήμα Ρυθμικής και Αεροβικής Γυμναστικής του Αθλητικού Ομίλου «Ένωση Βύρωνα» παρουσιάζει ένα αθλητικό πρόγραμμα. Η "αυλαία" του Φεστιβάλ θα πέσει μουσικά με το Μουσικό Εργαστήρι του ΟΠΑ σε ροκ μουσικά στιγμιότυπα με αγαπημένα τραγούδια αλλά και δύο νεανικά μουσικά σχήματα, τους «Three Picks» και τους  «Absinth Brothers» σε δικές τους ροκ δημιουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου