Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δυναμικό «παρών» της πόλης μας στην εκστρατεία καθαρισμού “Let's do it Greece”


Πραγματοποιήθηκε χθες και στην πόλη μας εθελοντικός καθαρισμός, στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας “Let’s do it Greece” που είχε ως στόχο να καθαριστεί όλη η χώρα από εθελοντές σε μία μέρα και εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας “World Cleanup 2012”.
 
Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης μας, ιδιαίτερα νέοι και παιδιά, συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί σε επτά σημεία συνάντησης σε όλη την πόλη. Οι εθελοντές ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και μέσα σε 2 περίπου ώρες καθάρισαν όχι μόνο τα επιλεγμένα σημεία, αλλά και άλλα παρακείμενα, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή διάθεση και η υπευθυνότητα όλων μας προκειμένου να είναι η πόλη μας καθαρή. Στο πλαίσιο της ενέργειας συγκεντρώθηκαν 4 κυβικά μέτρα (περίπου δύο τόνοι) απορριμμάτων!
 
Προκειμένου, μάλιστα, να περάσει το μήνυμα ότι «η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας», ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε και στην τοποθέτηση πινακίδων που υπενθυμίζουν στους ιδιοκτήτες σκύλων ότι είναι υποχρέωσή τους να μαζεύουν όσα «αφήνουν πίσω τους» οι τετράποδοι φίλοι τους.
 
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες ανήκουν σε όλους όσους συμμετείχαν στην καμπάνια: στα σχολεία, τα αθλητικά σωματεία και τους προσκόπους της πόλης μας που συμμετείχαν ομαδικά στη δράση, καθώς και στους εργαζομένους του Δήμου που συμμετείχαν και αυτοί σε εθελοντική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου