Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πρωτοχρονιάτικο ριφιφί στον ∆ήµο Αθηναίων. ∆ιαρρήκτες αξιοποίησαν «κενό» φύλαξης στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών λίγα τετράγωνα από την οδό Λιοσίων και αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Εκτιµάται ότι η κλοπή είχε στόχο την αλληλογραφία που......
σχετίζεται µε µεγάλες διεθνείς συµβάσεις του ∆ήµου Αθηναίων.
Με σκιές ήρθε η αλλαγή του χρόνου στον ∆ήµο Αθηναίων. Τη νύχτα της παραµονής της Πρωτοχρονιάς έγινε διάρρηξη στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών του ∆ήµου που βρίσκεται στονοδό Παλαιολόγου, όχι πολύ µακριά από την κεντρική διοίκηση της Λιοσίων.
Οιδιαρρήκτεςαφαίρεσαν επτά υπολογιστές µαζί µετους σκληρούς δίσκους καθώς και τα αποθηκευµένα ηλεκτρονικά αρχεία. Οιυπολογιστές εκλάπησαν απότα γραφεία της διευθύντριας και των τµηµαταρχών. Είναι αξιοσηµείωτο το γεγονός ότι τα συγκεκριµένα µηχανήµατα «προτιµήθηκαν», ενώ υπήρχαν στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών και υπολογιστέςνεώτερης γενιάς, άρα µεγαλύτερης οικονοµικής αξίας. Τούτο οδηγεί τόσο το επιτελείο του νεοεκλεγέντος δηµάρχου Γιώργου Καµίνη όσο καιτις αστυνοµικέςαρχές πουέχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών να εκτιµήσουν ότι δεν πρόκειται για συνήθη διάρρηξη.
Η ∆ιεύθυνση Προµηθειών διαθέτει φύλακες. ∆εν φυλάσσεται όµωςαπότη ∆ηµοτική Αστυνοµία, αλλάαπόυπαλλήλους του ∆ήµου Αθηναίων. Ωστόσο, ο φύλακας που είχε βάρδια το βράδυ της παραµονής της Πρωτοχρονιάς δεν πήγε στο πόστο του. Επικαλέστηκε ασθένεια, για την οποία όµως δεν ειδοποίησε αρµοδίως. Ο συνάδελφός του που πήγενα τον αντικαταστήσει στη βάρδια την Πρωτοχρονιά βρήκε τη ∆ιεύθυνση Προµηθειών αφύλακτη και διαπίστωσε την παραβίαση του χώρου.
Ειδοποιήθηκε ηνέα δηµοτική αρχή και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έσπευσε στον χώρο ονέος γενικός γραµµατέας του ∆ήµου Θοδωρής Λιβάνιος. Εχει ήδη προαναγγελθεί ένορκηδιοικητική εξέταση για να διαπιστωθούν ευθύνες και παραλείψεις µεταξύ δηµοτικών υπαλλήλων, ενώ έχουν υποβληθεί και µηνύσεις. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιµο η έρευνα να κρατηθεί µυστική σε πρώτη φάση.
Ο στόχος
Συνεργάτες του νέου δηµάρχου Αθηναίων πιθανολογούν ότι στόχος των διαρρηκτών ήταν η αλληλογραφία που σχετίζεται µε µεγάλες συµβάσεις προµηθειών, οι οποίες έχουν συναφθεί την προηγούµενη τετραετία µε διεθνή διαγωνισµό. Ο Γιώργος Καµίνης έχει δεσµευθεί για διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγµένων της δηµαρχίας του Νικήτα Κακλαµάνη. Υπενθυµίζεται άλλωστε ότι ως υποψήφιος ο Καµίνης είχε υποβάλει µια «Μαύρη Βίβλο» που αφορούσε αµφιλεγόµενες οικονοµικές υποθέσεις του ∆ήµου Αθηναίων, συµπεριλαµβανοµένων και των διαδικασιών που τηρήθηκαν για µεγάλες συµβάσεις προµηθειών, όπως, παραδείγµατος χάριν, αυτή των απορριµµατοφόρων.
Στο επιτελείο Καµίνηείχαν περιέλθει πληροφορίεςότι τις τελευταίες ηµέρες της δηµαρχίας Κακλαµάνηέγινε καταστροφή στοιχείων και αφαίρεση αρχείων. ∆ενείναι κάτιασυνήθιστο στα ελληνικάπολιτικά χρονικά. Αλλωστε, οι άνθρωποι του ΓιώργουΠαπανδρέουβρήκαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πρωθυπουργικούγραφείου χωρίς σκληρούς δίσκους,όταν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίµου ο Κώστας Καραµανλής.
Με αυτά τα δεδοµένα, η διάρρηξη αποδίδεται σε εκτός ∆ήµου πρόσωπα, χωρίς όµως να είναι ακόµη σαφές τι στοιχεία ήθελαν να αφαιρέσουν και τι ακριβώς ήθελαν να «προστατεύσουν». Πάντως, η νέα δηµοτική αρχή αναµένει από τη ∆ιεύθυνση Προµηθειών να προσκοµίσει σε έντυπη µορφή την αλληλογραφία καθώς και τα συναφή έγγραφα από το αρχείο της, ώστε να καλυφθεί το «κενό» που δηµιούργησε η κλοπή.


NEWSN.WORDPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου