Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

AITHMA TOY BIOTEXNIKOY ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ



Την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο των ΑΕ και ΕΠΕ και των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από δεκάδες επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της μη επαρκούς ενημέρωσης δεν γνώριζαν για την διαδικασία αυτοαπογραφής ή αδυνατούν οι ίδιοι να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων για τις επιχειρήσεις τους, καθώς το σύστημα αυτοαπογραφής του ΓΕΜΗ είναι ιδιαίτερα υπερφορτωμένο και είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος αυτή την περίοδο.
Παράλληλα, η διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών των επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πολύπλοκη και χρονοβόρα με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολυάριθμες προσπάθειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της.
Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο ΓΕΜΗ των ΑΕ και ΕΠΕ και στις 11 Οκτωβρίου των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά την παράταση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής των εταιριών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, καθώς τα πρόστιμα για όσους δεν αυτοαπογραφούν είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και στην παρούσα οικονομική συγκυρία δυσβάστακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου