Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της περιφέρειας Αττικής, από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων.
Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων τονίζουν σε ανακοίνωση τους, ότι διαπιστώνουν πλήρη ανατροπή των δεδομένων από την περιφέρεια Αττικής, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο πρόσφατο δελτίο Τύπου της 13/9/2012, και ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ώστε να δοθεί οριστική και αξιόπιστη λύση στο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως και ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων από τη μεταφορά μαθητών και εξόφλησή τους έως το τέλος του χρόνου στο ακέραιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει τα εντάλματα της περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%.
Οι μεταφορείς σημειώνουν πως αδυνατούν -εκ των πραγμάτων- να θέσουν σε λειτουργία τα τουριστικά τους λεωφορεία και να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Εκτιμούν δε ότι εμπαίζονται από ένα αναξιόπιστο κράτος και δεν δέχονται να υποστούν μείωση της τάξης του 20% επί των δεδουλευμένων, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς.
Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Σάμου προς τον Ευ. Στυλιανίδη
Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών προς τα σχολεία τους.
Ο κ. Παπαθεοφάνους, ενημέρωσε τον υπουργό ότι προκειμένου να αρχίσουν την εκτέλεση του μεταφορικού έργου, οι μεταφορείς ζητούν επιπλέον την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες στην Ικαρία, δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου και δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων και προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων. Σημειώνουν ότι οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα διατέθηκαν 217.000 ευρώ.
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου θίγει και το ζήτημα της επικινδυνότητας που προκύπτει με την υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού σε κάποια δρομολόγια και τις διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφοράς μαθητών.
Επιπλέον, ο κ. Παπαθεοφάνους ενημερώνει τον υπουργό ότι σε γενικές συνελεύσεις των μαθητών αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματά τους με τη μη προσέλευσή τους στα σχολεία από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου