Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙΤο καλοκαίρι αναµένεται να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του Μετρό στον Πειραιά. Σύµφωνα µε πληροφορίες από την Αττικό Μετρό, η Ε.Ε. έβαλε στο αρχείο την προσφυγή διαγωνιζόµενης τεχνικής εταιρείας, η οποία είχε στραφεί κατά της Siemens που, συµµετέχοντας σε άλλη κοινοπραξία, διεκδικούσε το έργο.

Τον περασµένο µήνα – κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εταιρεία Αττικό Μετρό – ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δηµήτρης Ρέππας είχε δηλώσει... χαρακτηριστικά ότι «η Ε.Ε. θα πει τον τελευταίο λόγο για το τι είναι ορθό να γίνει από νοµικής απόψεως».

Η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά έπρεπε να ολοκληρωθεί έως το 2013. Τώρα που ξεµπλοκάρει η διαδικασία – και µε την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα προσφυγή –το έργο αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Με βάση τον έως τώρα σχεδιασµό, η επέκταση θα έχει µήκος 7,6 χιλιόµετρα και 6 σταθµούς.

Την ίδια ώρα, στόχος της Αττικό Μετρό είναι να ανοίξει µέσα στα Χριστούγεννα ο σταθµός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή. «Ήδη», όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Χρήστος Τσίτουρας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγµατοποίησε στο εργοτάξιο µε τον γενικό γραµµατέα του υπουργείου Υποδοµών κ. Γιάννη Οικονοµίδη και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, «έχουν αρχίσει οι δοκιµές των ηλεκτροµηχανολογικών συστηµάτων». Η εκτίµηση, ωστόσο, είναι υπεραισιόδοξη, σύµφωνα µε στελέχη του Μετρό, και το πιθανότερο είναι ο σταθµός να ανοίξει µετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου