Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ




Άλλος ένας δήμος της χώρας κλείνει τα μάτια απέναντι στα αδέσποτα. Ο δήμος Ασπροπύργου δεν έχει την παραμικρή διάθεση, παρόλο που υπάρχουν εγκαταστάσεις Κυνοκομείου, να βοηθήσει τα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, παρά τις εκκλήσεις της «Στέγης Αδέσποτων Ζώων».
Η Στέγη είναι μη κερδοσκοπικός φιλοζωικός σύλλογος που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2006 από 30 μέλη, 10 εκ των οποίων είναι ενεργά στην προστασία των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. Καθημερινά οι εθελοντές, ταϊζουν, αναλαμβάνουν έκτακτα περιστατικά, βρίσκουν σπίτια, περιθάλπτουν και στειρώνουν με προσωπικά τους έξοδα δεκάδες αδέσποτα. Τα τελευταία χρόνια δε, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την αδιαφορία του δήμου τους, νοικιάζουν οι ίδιοι χώρο πάνω στο βουνό, για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν όσα ζώα δεν χωράνε σπίτι τους!
Στη Στέγη αυτή τη στιγμή, όπως μας είπε η πρόεδρος κα Χρύσα Καρασαχινίδου, διαμένουν περίπου 30 σκυλιά και υπάρχει άνθρωπος που τα φροντίζει 24 ώρες το εικοσιτεράωρο. Ανάμεσα σε αυτά τα ζώα ζει ο Λάζαρος ένα πανέμορφο σέττερ, με οξύ πρόβλημα ακοής, ερλιχίωση και δερματικά, που περιπλανιόταν σκελετωμένος και αφυδατωμένος και η Μαρίτσα ,μια κούκλα ροτβαϊλερίνα, η οποία βρέθηκε ετοιμοθάνατη πριν 2 χρόνια.
Τα δύο αυτά ζώα παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και το κόστος των θεραπειών τους είναι δυσβάσταχτο για τη Στέγη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου