Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΕ E -BOOKS, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ


              BΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ

Ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε με ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων της Κηφισιάς που ήρθαν πρώτοι στην τάξη τους κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Η βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών με αυτό το καινοτόμο προϊόν της εκπαιδευτικής τεχνολογίας εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, προκειμένου να ευοδωθεί η Ψηφιακή Εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της Κηφισιάς.

Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφερθεί η στοχευμένη προσπάθεια που έχει καταβληθεί, ώστε να εξοπλιστούν τα δημοτικά σχολεία με όσους περισσότερους κατά το δυνατόν διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας, αλλά και για να δημιουργηθεί η πρωτοποριακή -με πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης- διαδραστική εκπαιδευτική ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Μετά τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων έρχεται η σειρά των αριστούχων μαθητών των Λυκείων να λάβουν το ψηφιακό βιβλίο, που, όπως ευελπιστεί η δημοτική αρχή, θα ενδυναμώσει αποφασιστικά τη σχέση των παιδιών με τις Νέες Τεχνολογίες ενισχύοντας ταυτόχρονα τη βιβλιοφιλία και διεγείροντας τη φιλομάθειά τους.

Πέρα από τις ποικίλες εφαρμογές που ενσωματώνει το ηλεκτρονικό βιβλίο (ή, για να ακριβολογήσουμε, η χορηγούμενη ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης), αξίζει να σημειωθεί ιδιαιτέρως η δυνατότητά του να συμπεριλαμβάνει πολλά -έως και τέσσερις χιλιάδες- ψηφιοποιημένα βιβλία, που είναι εύκολα προσβάσιμα στους αναγνώστες και προσφέρονται για καταχώριση σχολίων και επισημάνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου