Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 4 ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Προτάσεις τεσσάρων σημείων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στους δήμους της χώρας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, σήμερα το μεσημέρι.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε τα εξής:
1. Το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων να εξαιρεθεί της εφεδρείας.
2. Όποιος εργαζόμενος έχει απώλεια πάνω από 30%, αυτή θα μειωθεί στο 25% και οι περικοπές τους θα γίνουν τμηματικά σε βάθος τριετίας, κατά ποσοστό 8,5 – 8,5 – 8,0.
3. Να διατηρηθεί στο 100% το επίδομα θέσεων ευθύνης από 75% που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου.
4. Ρύθμιση των δανείων όχι μόνο προς το Τ.Π.Δ., αλλά και προς τις ιδιωτικές τράπεζες (επιμήκυνση, περίοδος χάριτος, αναστολή).
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνέχιση του διαλόγου και από κοινού να διασφαλίσουν τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών ότι θα υλοποιηθούν οι παραπάνω προτάσεις τους με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους να δείξουν την ευαισθησία τους καθώς και την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου