Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Απροσπέλαστο για τα οχήματα είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα καθώς προγραμματίζει περικύκλωση της Βουλής. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στο Πολεμικό Μουσείο από όπου οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τα γραφεία της Ευρωπαίκής Ενωσης.

Στη Βασ. Σοφίας, έχει στηθεί σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα.

Από νωρίς το πρωί έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται κόσμος στο Σύνταγμα. Και όλα αυτά μετά τη μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Στο μεταξύ, σε μία μάχη χωρίς αύριο εξελίσσεται η σημερινή κατ’ άρθρο ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, με κύριο θέμα το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις. Η κυβέρνηση μπορεί να ξεπέρασε αργά το βράδυ της Τετάρτης τον σκόπελο επί της αρχής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με ψήφους 154 υπέρ και 141 κατά, τα προβλήματά της όμως όχι μόνο παραμένουν αλλά και αυξάνονται.

Πολλοί βουλευτές σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι και στον «πονοκέφαλο» της κυρίας Λούκας Κατσέλη προστέθηκε ήδη και αυτός της κυρίας Βάσως Παπανδρέου η οποία διαμήνυσε ότι προβηματίζεται για το αν ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Στην κυβέρνηση υπάρχουν επίσης ανησυχίες για απρόβλεπτες αντιδράσεις από βουλευτές που δεν εκδηλώνονται και έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους, οι οποίοι μπορεί να αναθαρρήσουν από τη στάση των δύο κυριών και να προβούν σε ανάλογη αντίδραση.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, ουσιαστικά θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης καθώς αν ψηφιστεί με οριακή πλειοψηφία θα την αποδυναμώσει και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, που αναμένεται να δρομολογήσει νέες εξελίξεις στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα ιδιαίτερες συναντήσεις με βουλευτές του κόμματός του, ενώ το βράδυ της Τετάρτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βάσω Παπανδρέου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα καλέσει στο γραφείο του στη Βουλή την πρώην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη ενώ δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του ως προς την κυρία Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προβληματίζονται και σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.

Επίσης, σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο 37 έχουν διατυπώσει και οι Οδυσσέας Βουδούρης, Κώστας Καρτάλης Δημήτρης Λιντζέρης, Αννα Νταλάρα, Σούλα Μερεντίτη και Δημήτρης Βαρβαρίγος.



tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου