Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουλαράκος ---

Σε γκάφα μεγατόνων υπέπεσε η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά.

Πανικόβλητη αναζητεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών δημιουργώντας με τις αποφάσεις της αλαλούμ και σύγχυση σε εργαζόμενους και πολίτες, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.

Μετά από σχεδόν 20 μέρες απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αθήνα μοιάζει πλέον με απέραντο σκουπιδότοπο,

Οι προτάσεις που έχουν επιχειρηθεί μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο αδιέξοδο και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αυξάνονται συνεχώς.

Ακόμα και η πολιτική επιστράτευση που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, αφορά μόνο τους οδηγούς και τα οχήματα και όχι τους υπαλλήλους στην αποκομιδή.

«Πως θα μαζέψουν τα σκουπίδια από μόνοι τους οι οδηγοί, όταν οι εργαζόμενοι θα απεργούν», αναρωτιέται μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει φύλο επιστράτευσης και δεν γνωρίσουμε πότε θα μας τα στείλουν αφού υπάρχουν απεργίες. Δεν ξέρουμε καν πότε θα αρχίσει η αποκομιδή, εμείς θα συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας τα φύλα επιστράτευσης. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ σε κανέναν να επιβάλω να απεργήσει, από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση για επιστράτευση», δηλώνει στο newsbomb.gr ο κ. Μπαλασόπουλος.

Στο κενό οι άλλες λύσεις

Η λύση της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες έπεσε στο κενό, καθώς οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ προπηλάκισαν τους ιδιώτες, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ρίξουν μολότοφ σε ιδιωτικό απορριμματοφόρο.

Η αποκομιδή από το στρατό δεν άρχισε ποτέ, καθώς ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Εθνικής Άμυνας έδωσαν το «πράσινο φως».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου