Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια παρά την επιστολή που έχει στείλει ο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης επισημαίνοντας την κατάσταση.

Η επιστολή με παραλήπτες το δήμο Αθηναίων, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών και τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κ. Πελεγρίνη.

Σε αυτήν περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί γύρω από το ιστορικό κτίριο του Καποδιστριακού "που έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος".

Προβλήματα δημιουργούνται, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη και στον περιβάλλοντα χώρο δεδομένου ότι το κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

"Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτίριό μας, να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επί πλέον επιφέρει αδικαιολόγητα την μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας".



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου