Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ"

Στα συρτάρια του γραφείου του στο υπουργείο Υγείας έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογεγραμμένη από χθες βράδυ, την Υγειονομική διάταξη για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, διάταξη που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για τους καταληψίες της καθαριότητας αλλά και την παρέμβαση της Αστυνομίας.

O Ανδρέας Λοβέρδος κρατά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στάση αναμονής και περιμένει να δει τι θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο, απειλώντας πως αν δεν αρχίσει η αποκομιδή τότε θα θέσει εν ισχύι τη συγκεκριμένη διάταξη, μετά μάλιστα και τη σχετική ανακοίνωση περί «υγειονομικής βόμβας» από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Χθες, εξάλλου, από βήματος Βουλής ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την έκδοση της Υγειονομικής διάταξης σημειώνοντας: «Ειδικά σε πηγές μόλυνσης που είναι κοντά σε σχολεία και σε νοσοκομεία θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. Ο νόμος είναι αυστηρός... εμείς θέλουμε να επέμβουμε προστατευτικά για τη δημόσια υγεία και όχι να περιορίσουμε τους κοινωνικούς αγώνες».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου