Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις της. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Την ίδια ώρα, οι λόφοι με τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ολοκληρώσει την έκδοση των 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (2 Δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής).

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται ότι εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη ΝΕΤ, κάλεσε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναρωτηθούν τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες τους, ενώ υποστήριξε ότι με τη στάση τους «ουσιαστικά υπονομεύουν την ίδια τους τη θέση».

«Δεν δέχομαι ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να κρατά ομήρους του πολίτες» τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται εν μέρει από ιδιώτες.

Επισήμανε, τέλος, ότι πριν την προκήρυξη της νέας απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ η εκτίμηση ήταν ότι η Αθήνα θα είναι καθαρή σε πέντε ημέρες.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου