Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Υποδομών θα μπορεί να αίρεται η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης για τα Ι.Χ. και τα ελαφρά φορτηγά στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα προβλέπει ότι για την άρση της απαγόρευσης θα αρκεί Κοινή Υπουργική Απόφαση και δεν θα απαιτείται διάταξη νόμου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προ ημερών παρουσιάσει στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής τις κυβερνητικές προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση στα Ι.Χ. και στα ελαφρά φορτηγά στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Από τότε είχε καταδειχθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει να επιτρέψει τη χρήση του πετρελαίου κινήσεως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να άρει την απαγόρευση χρήσης πετρελαίου κίνησης που ισχύει από το 1985, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζει να δώσει κίνητρα απόσυρσης στα επαγγελματικά οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι η συνολική κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων με πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι περίπου 4%, όταν στην Ευρώπη κυκλοφορούν ευρέως με μέσο όρο 51%.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα ταξί, τα βαρέα οχήματα αλλά και τα φορτηγά κάτω των 4 ωφέλιμων τόνων, που χρησιμοποιούνται από παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών.


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου