Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει την βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Γιώργου Αμπατζόγλου, δημάρχου Ελευσίνας και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Γιώργος Αμπατζόγλου υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη γενέτειρά του από το 1978 ως δημοτικός σύμβουλος και από το 2003 ως δήμαρχος, ενώ οι συμπολίτες του τον εξέλεξαν και βουλευτή στο Νομό Αττικής το 2000.
Συμμετείχε ενεργά για τριάντα και πλέον χρόνια στην κοινωνική ζωή της Ελευσίνας. Αξιοποίησε στο έπακρο τις ευρείες επιστημονικές γνώσεις του και κατάφερε να μετουσιώσει το όραμά του για μια ανθρώπινη πόλη σε πράξη.
Με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και πολιτικών άλλαξε την φυσιογνωμία της Ελευσίνας και από πόλη πρότυπο στη ρύπανση τη μετέτρεψε σε πόλη πρότυπο της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης τυγχάνοντας, μάλιστα και διεθνούς αναγνώρισης. Τη «σφραγίδα» του άφησε στην εικόνα της πόλης, υλοποιώντας προγράμματα για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να παραστεί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην κηδεία του εκλιπόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου