Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΣΓΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Η αύξηση της απορροφητικότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2007-2013 και η εντατικοποίηση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ ήταν το αντικείμενο της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό.



Τόσο ο περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τόνισαν πως η επιτάχυνση του ρυθμού απορροφητικότητας και υλοποίησης του προγράμματος είναι το ζητούμενο για την ανάπτυξη, όχι μόνο της Περιφέρειας Αττικής αλλά ολόκληρης της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στην πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος, πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες fast track, οι οποίες θα απεμπλέκουν τα έργα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δημιουργούν επιζήμιες καθυστερήσεις, θέση με την οποία ταυτίστηκε και ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε την πρόοδο του προγράμματος υπογραμμίζοντας πως οι συνολικές δαπάνες για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου ανέρχονται σε 34.005.912,53 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

Εξέφρασε δε, την πεποίθησή του ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσα από σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά, θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ως το τέλος του χρόνου λέγοντας:

«Καταφέραμε στους τρεις μήνες που έχουμε αναλάβει τη διαχείριση του ΠΕΠ Αττικής να αποδειχτούμε αξιόπιστοι στους πολίτες όχι μέσα από λόγια αλλά με ουσιαστική προσπάθεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου