Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

11 ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !!!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα:
«Την ώρα που ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφραζε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, την αισιοδοξία του ότι «αυτό που ήδη αρχίζουν και βλέπουν οι Αθηναίοι πολίτες, θα αποτελέσει μια κατάσταση η οποία όχι μόνο θα βελτιώνεται συνεχώς αλλά όλοι θα δουν σε λίγο χρόνο (…) πολύ σημαντικότερα αποτελέσματα», αυτό που έβλεπαν και ζούσαν οι Αθηναίοι πολίτες ήταν ένα νέο ρεκόρ εγκληματικότητας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής: 11 ένοπλες ληστείες μέσα σε 12 ώρες!
Σχεδόν μία ληστεία κάθε μία ώρα, από το βράδυ της Πέμπτης έως τα ξημερώματα της Παρασκευής!
Εισβολές κουκουλοφόρων σε σπίτια, επιθέσεις ληστών και διαρρηκτών σε κοσμηματοπωλεία, σε μίνι μάρκετ, σε πρατήριο υγρό καυσίμων, σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά και εις βάρος οδηγού ταξί!
Και λίγο αργότερα, δύο άτομα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δωμάτιο φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών. Στη διάρκεια έρευνας της Αστυνομίας, μάλιστα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και φυσίγγιο όπλου!
Αν ο κ. υπουργός εννοεί αυτό που είπε, επίσης από το βήμα της Βουλής, ότι είναι «ο πρώτος που ενδιαφέρεται σε καθημερινή βάση για να έχει αποτέλεσμα η συγκεκριμένη παρέμβαση της Αστυνομίας σε όλους τους τομείς του δικού μου χώρου ευθύνης», τότε δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ικανοποιημένος. Όπως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι οι πολίτες. Αντίθετα είναι φοβισμένοι και αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα της πολιτείας. Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να περιορίσει αυτή την έκρηξη της εγκληματικότητας, που μοιάζει πλέον ανεξέλεγκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου