Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ 29ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που διεξάγεται αυτήν την ώρα και τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με Μέγα χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ υπό την αιγίδα της UNESCO και ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη και μεγάλο αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από τους συμμετέχοντες, οι 8.500 παίρνουν μέρος στο Μαραθώνιο, οι 5.000 στα 10 χλμ και οι 4.500 στα 5 χλμ, ενώ πάνω από 170 συμμετοχές θα έχουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, άλλους 100 στον αγώνα 1.000μ των Special Olympics Hellas, 500 ακόμη παιδιών 9-12 ετών για τον αγώνα των 700μ αλλά και εκατοντάδες ακόμη μικρούς αθλητές στους αγώνες που θα κάνουν Δήμοι της Μαραθώνιας διαδρομής, λίγο πριν το πέρασμα των αθλητών του Μαραθωνίου.

Η απόσταση των 42.195 μέτρων της Κλασικής διαδρομής θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε Μαραθωνοδρόμο να τη διανύσει στα βήματα του Αθηναίου οπλίτη που εστάλη από τον Μιλτιάδη για να μεταφέρει στους Αθηναίους το άγγελμα της νίκης επί των Περσών, το 490 π.Χ., δηλαδή πριν από 2.501 χρόνια.

Η εκκίνηση του διεθνή Μαραθωνίου, του Πανελληνίου πρωταθλήματος και του Δυναμικού Βαδίσματος δόθηκε στις 09.00 από την ιστορική αφετηρία στο Μαραθώνα και η άφιξη του πρώτου αθλητή στο Καλλιμάρμαρο αναμένεται λίγο μετά τις 11.10 και της πρώτης αθλήτριας μετά τις 11.30.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα κλείσουν από τις 8 το πρωί και θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 17.30. Η διαδρομή που θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων είναι: Λ. Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9.30 μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. Οι δρόμοι που θα διασχίσουν οι δρομείς και θα παραμείνουν κλειστοί είναι: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Βασ. Κων/νου - Ριζάρη - Βασ. Σοφίας - Βασ. Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Ολγας - Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια ώρα θα δοθεί η εκκίνηση των 10 χλμ. επίσης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο και οι δρομείς του συγκεκριμένου αγώνα θα περάσουν από τους παρακάτω δρόμους οι οποίοι επίσης θα παραμείνουν απροσπέλαστοι: Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου - Βασ. Σοφίας - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή ΓΚΝ Αθηνών) - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου