Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ... ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΜΠΟΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με παρόντες τους εργαζομένους των ΠΟΔΑ-ΟΝΑ-Μουσικών Συνόλων, 800 (1.200 στο σύνολο) από τους οποίους θα δουν την «πόρτα» της εξόδου του δήμου, εξαιτίας της πρόθεσης Καμίνης να συγχωνεύσει τις συγκεκριμένες δημοτικές επιχειρήσεις σε έναν νέο πολιτιστικό Οργανισμό.

«Ντου» στο δημοτικό συμβούλιο

Οι εργαζόμενοι των υπό κατάργηση Οργανισμών, νωρίτερα, μετά τη ανοιχτή σύσκεψη που είχαν, αποφάσισαν να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυθούν. Βρήκαν, όμως, τα ΜΑΤ και με μια επιχείρηση κατάφεραν να τα εγκλωβίζουν, να μπουν από την πίσω πόρτα του δημαρχείου και να βρεθούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η στάση των «κυριών» των υπό συγχώνευση Οργανισμών

Κατά τη συνεδρίαση, η πρόεδρος του ΠΟΔΑ Άννα Φιλίνη διάβασε την πρόταση Καμίνη και επισήμανε πως θα την καταψηφίσει διότι διαφωνεί με ένα τέτοιο σχέδιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος Κυριακή Μπιλιάνη.

Η μοναδική που έμεινε απαθής και στη θέση της, η Τούλα Ψαράκη, η νυν πρόεδρος του ΟΝΑ, η οποία φαίνεται πως είναι η κερδισμένη, σε σχέση με τους επικεφαλής των τριών Οργανισμών του Δήμου Αθηναίων που συγχωνεύονται, έπειτα και από τη σχετική ανακοίνωση που έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο:

«Σας ενημερώνω από σήμερα πως πρόεδρος του νέου Οργανισμού θα είναι η Παναγιώτα (σ.σ.: Τούλα) Ψαράκη», είπε.

Η εισήγηση-ομιλία του Γιώργου Καμίνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου, λιγότερο σπάταλο, πιο λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη» και ότι «με τη συγχώνευση του Πολιτισμικού Οργανισμού, του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και των Μουσικών Συνόλων, αντικαθίσταται το σπάταλο, φθοροποιό και ζημιογόνο πρότυπο λειτουργίας, με ένα νέο που θα βασίζεται στην ορθολογική λειτουργία και που θα διασφαλίζει όλες, μα όλες, τις θέσεις εργασίας».

Δήλωσε δε ότι «το τελευταίο 10μηνο μελετήσαμε εξαντλητικά τα ζητήματα κόστους και λειτουργίας και σας διαβεβαιώ, ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με τους εργαζομένους για τα ζητήματα οργάνωσης». Ωστσόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται, όμως, να κάνω παζάρια με την κοινή λογική. Έως τώρα δεχόμασταν κριτική γιατί καθυστερούμε τις συγχωνεύσεις, σήμερα μας ζητείται επ' αόριστον παράταση».

Αντιδράσεις

Έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε πως η σημερινή πρόταση είναι εντελώς διαφορετική με την προηγούμενη σχετική απόφαση που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο και στην οποία ρητώς αναφερόταν πως όλοι οι εργαζόμενοι μεταφέρονται στο νέο Οργανισμό, κάτι που δεν αναφέρεται τώρα.

Μάλιστα, όπως είπε, το καινούργιο σχέδιο πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν ως πλεονάζον προσωπικό σε εφεδρεία, με αποτέλεσμα με βάσει το ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο να απολυθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος επετέθη στην πρόεδρο του ΟΝΑ Τούλα Ψαράκη για το έργο που έχει παρουσιάσει στον τομέα της και τις κινήσεις της έναντι των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των εργαζομένων στον ΟΝΑ, στο ίδιο μήκος κύματος, έκανε και κάτι περισσότερο: έδειξε τη φωτογραφία της Τούλας Ψαράκη, από το χθεσινό Μαραθώνιο, όπου εργαζόμενος της κρατά την ομπρέλα, θέλοντας έτσι να στιγματίσει το γεγονός πως «η κ. Ψαράκη θέλει να φτιάξει μια αυλή μέσα στον ΟΝΑ, υποσχόμενη διάφορα, ενώ στην ουσία το μέλλον των εργαζομένων στην εφεδρεία και στις απολύσεις είναι κοινό».


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου