Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

"ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2012

Την Πρωτομαγιά του 2012 προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος να κάνει πρεμιέρα ο «πράσινος δακτύλιος» στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Στον "πράσινο δακτύλιο" θα κυκλοφορούν τα οχήματα με τα εξής χαρακτηριστικά.

Για τα οχήματα βάρους κάτω των 2,2 τόνων

- Ολα τα οχήματα που είναι τεχνολογίας Euro V ή μεταγενέστερης και εκπέμπουν λιγότερα από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

- Τα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν το 1990 θα κυκλοφορούν μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν θα ισχύει ο ιδακτύλιος.

- Τα υπόλοιπα οχήματα (π.χ. οχήματα τεχνολογίας Euro IV ή οχήματα με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα άνω των 140gr/km) θα κυκλοφορούν με βάση το σημερινό σύστημα των μονών-ζυγών.

Για τα οχήματα βάρους μεταξύ 2,2 και 12 τόνων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από την 1/1/1992 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στο μεγάλο δακτύλιο.

Οσο για τα βαρύτερα οχήματα που επίσης κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν απο΄το 1992 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους σε όλη την Αττική με εξαίρεση τις εθνικές οδούς, την Αττική Οδό και τους βασικόυς δρόμους που οδηγούν απο΄και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου.

Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα θα λαμβάνουν ειδικό σήμα πράσινου χρώματος.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου