Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ "ΧΑΡΑΤΣΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΛΗΣΕΩΝ..

Ο Δήμος Αθηναίων υπό τις υποδείξεις του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, έχει «επιστρατεύσει» εκατοντάδες υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι «μοιράζουν» κλήσεις χωρίς σταματημό.

Τους τελευταίους μήνες η δημοτική αστυνομία μοιράζει σωρειδόν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα ακόμα και σε κατοίκους του κέντρου της Αθήνας που παρκάρουν σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης ωστόσο αδυνατούν να προμηθευτούν τις σχετικές κάρτες παρκαρίσματος λόγω έλλειψης.

Ελάχιστα είναι τα περίπτερα του κέντρου της πόλης που προμηθεύονται και διαθέτουν τις εν λόγω κάρτες, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες περιπτέρων προφασίζονται τα ελλειπή κέρδη από την πώληση των καρτών περιορισμένης ή ελεγχόμενης στάθμευση. Και ενώ σχεδόν κανένα περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας δεν προμηθεύεται τις κάρτες στάθμευσης επικαλούμενοι το χαμηλό κέρδος, ο δήμος Αθηναίων «κόβει» κλήσεις καθημερινά στους ίδιους πολίτες. Οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι του κέντρου που αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και το χαράτσι της ΔΕΗ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας βρίσκονται σε αδιέξοδο όντας υποχρεωμένοι να πληρώνουν και τα «χαράτσια» των κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας.

Οι περιοχές που πλήγονται περισσότερο είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους:

Αθήνα - Περιοχή πάνω απο Σταδίου και Σόλωνος
Αθήνα - Ολη η περιοχή γύρω απο το Σύνταγμα
Αθήνα - Ολη η περιοχή γύρω απο τη εκκλησία Αγ. Θεοδώρων και τα γυρω στενά
Αθήνα - Περιοχή Ομόνοιας προς 3η Σεπτεμβρίου

Στις παραπάνω περιοχές οι κάτοικοι καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλουν ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι μοιράζουν περίπου 200 κλήσεις κάθε μέρα.

Μέχρι στιγμής εχουν δημιουργηθεί μικροσυμπλοκές με αγανακτησμένους πολίτες που δηλώνουν ανήμποροι να αποπληρώσουν κλήσεις για τις κάρτες στάθμευσης που όμως δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε από τα περίπτερα, όπως προβλέπεται. Φαίνεται πως ο δήμαρχος κ. Καμίνης αποφάσισε να μοιράσει νέο χαράτσι στου κατοίκους της Αθήνας χρησιμοποιώντας το μηχανισμό της δημοτικής αστυνομίας.

Αναστασία Γαλάνη
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου