Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Όσοι χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρικό στις μετακινήσεις τους σίγουρα θα έχουν ακούσει τις προειδοποιήσεις σχετικά με την πιθανότητα κλοπής ή έχουν ακούσει κάποιον να φωνάζει ότι του πήραν το πορτοφόλι.
Κάποιοι από τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών εντός των σταθμών του Ηλεκτρικού.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 66 ατόμων -58 αλλοδαπών και 8 Ελλήνων- που αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η συμμορία είχε πλούσια δράση και δεκάδες πολίτες είχαν πέσει στα δίχτυα των μελών της.
Το τελευταίο εξάμηνο, οι κακοποιοί είχαν διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών μέσα και έξω από Σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).
Εμπλέκονται επίσης σε 28 κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.
Μετά την εξάρθρωση της συμμορίας ακολούθησαν έρευνες σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53,8 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 5.275 ευρώ.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου