Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΖΕΙ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ 18 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών του κέντρου αλλά και το «τεράστιο έλλειμμα ασφάλειας» οδήγησε, σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο κλείσιμο 18 μεγάλων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, κάτι άλλωστε για το οποίο είχε προειδοποιήσει πριν από μερικές ημέρες. Στο αυτό μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι της πρωτεύουσας, οι οποίοι μέσω του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (ΞΕΕ) Γιώργου Τσακίρη -ο οποίος παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο Αθηναίων-, έδωσαν στοιχεία για του λόγου το αληθές.

Βρίσκω... τοίχο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Τσακίρης, «σε όποιον φορέα και αν απευθυνόμαστε για τα προβλήματα του κέντρου και τις επιπτώσεις τους στον κλάδο, βρίσκουμε ''τοίχο''. Νιώθω πλέον ''γραφικός''»...

«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια, ύψους 320 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ειδικά για την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό πρόβλημα της αστικής υποβάθμισης του κέντρου. Από τα χρήματα αυτά απορροφήσαμε μόλις 3 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε με έμφαση.

«Κόκκινο» η εγκληματικότητα στην Αθήνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, με μερίδιο 64% στις ανθρωποκτονίες, 75% στις ληστείες, 64% στις κλοπές και 65,5% στο λαθρεμπόριο.

Έκλεισαν 18 ξενοδοχεία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, λόγω της απραξίας και των παραλείψεων της Πολιτείας, την απουσία της Αστυνομίας από το κέντρο, κλείνουν 18 ξενοδοχεία, τα οποία είναι ανήμπορα να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Τελευταίο «κρούσμα» ήταν αυτό του τετράστερου «Jason Prime», που βρίσκεται στην καρδιά του γκέτο της πρωτεύουσας, ακριβώς πίσω από το Εθνικό Θέατρο, και έκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.

«Δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν οι πελάτες»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Άγγελο Δούρο, «οι πελάτες δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν από τη σιδερόφραχτη είσοδο του "Jason Prime", καθώς δέχονταν εν ψυχρώ επιθέσεις και ενοχλήσεις» από τις σπείρες Νιγηριανών, Πακιστανών, Μαροκινών, τοξικομανών και πορνών, κάθε εθνικότητας, που συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής.

Πτώση τζίρου

Σύμφωνα με το ΞΕΕ, τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να κλείσει και άλλο ένα μεγάλο ξενοχοδοχείο του κέντρου, ενώ ήδη έχουν χαθεί 3.000 κλίνες από το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας και το 2012 αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης, με την πρώτη του τζίρου -μόνο για το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι- να φτάνει το 28%.





aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου