Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή αλλοδαπού στην Κηφισιά

Επτά άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Κυψέλη και τα Κάτω Πατήσια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.Επτά άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Κυψέλη και τα Κάτω Πατήσια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Εξιχνιάστηκε η απαγωγή αλλοδαπού από την Κηφισιά. Σύμφωνα με την αστυνομία την απαγωγή και τον βασανισμό είχαν διαπράξει πέντε υπήκοοι Μπαγκλαντές, με έναν Σύρο και έναν Παλαιστίνιο, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την αρπαγή αλλοδαπών υπηκόων και την εκβίαση συγγενών τους, για τη καταβολή λύτρων προκειμένου να τους ελευθερώσουν.
 
Αφού συνέλεγαν τις απαραίτητες πληροφορίες, απήγαγαν τα θύματα τους, κάλυπταν το κεφάλι τους με κουκούλες και τα οδηγούσαν σε διάφορα διαμερίσματα όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα τους ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία.
 
Κατά τη διάρκεια της ομηρείας χορηγούσαν στα θύματα ελάχιστη ποσότητα φαγητού και νερού, ενώ στην συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συγγενείς των θυμάτων, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την απελευθέρωση τους.
 
Ειδικότερα την 1η Δεκεμβρίου απήγαγαν από την περιοχή της Κηφισιάς, 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, τον οποίο οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα και κράτησαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες βασανίζοντας τον με μεγάλη σκληρότητα.
 
Το θύμα απελευθερώθηκε μετά από 14 ημέρες κράτησης και αφού οι συγγενείς του κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και μέσω μεσάζοντα παρέλαβαν οι δράστες.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου