Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οπωροκηπευτικά στο Ρέντη σε τιμές χονδρικής για όλους

Οι απλοί καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν από την κεντρική αγορά της Αθήνας όσα προϊόντα θέλουν στις τιμές που τα αγοράζουν κανονικά οι έμποροι.

Οπωροκηπευτικά στο Ρέντη σε τιμές χονδρικής για όλους
Ανάσα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δίνουν οι έμποροι οπωρολαχανικών με την διάθεση των προϊόντων τους σε τιμές χονδρικής από την λαχαναγορά του Ρέντη, μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Τα προϊόντα θα είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες χονδρικής, (τελάρα, σακιά. δεμάτια κλπ.) και ο καταναλωτής θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση-Α.Φ.Μ.).
Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν οι έμποροι της Λαχαναγοράς (μέλη του Συνδέσμου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών) σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. και τα αρμόδια υπουργεία.
Κάθετη πτώση στον τζίρο
Η μείωση της οικογενειακής δαπάνης για τρόφιμα «στραγγαλίζει» την ίδια ώρα τις επιχειρήσεις.
Στην Κεντρική Αγορά Αθηνών ο τζίρος στις επιχειρήσεις κρέατος έχει πέσει φέτος στο μισό, ενώ στα οπωροκηπευτικά έχει μειωθεί κατά 40%.
Αντίστοιχα, η μείωση του τζίρου στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Αθήνας κυμαίνεται στο 35%, ενώ στο περίπου 50% κυμαίνεται η μείωση στον Πειραιά.
Η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους επιχειρηματίες από 1η Ιανουαρίου μειώνει κατά 17% το ενοίκιο για τις επιχειρήσεις κρέατος, ενώ δίνει κίνητρο εγκατάστασης σε νέες επιχειρήσεις «χαρίζοντας» τα τρία πρώτα μισθώματα.
  M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου