Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας. Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, και έγινε δεκτή η επικαιροποιημένη Ειδική Μελέτη (Master Plan) και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) για την υλοποίηση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας.

Την εισήγηση έκανε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου. Η απόφαση έλαβε 29 θετικές ψήφους - δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Γ. Καμίνη αλλά και της παράταξης του κ. Ν. Κακλαμάνη - έναντι 4 αρνητικών ψήφων (σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανοιχτής Πόλης και ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επεσήμανε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ότι «αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει ο Δήμος είναι να εφαρμόζει το νόμο, όπως τροποποιήθηκε, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)». Πάντως, εκφράστηκαν και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αντιρρήσεις επί της ουσίας του νομοθετήματος.

Ο κ. Κακλαμάνης υπερψήφισε θεωρώντας ότι το έργο πρέπει να γίνει και η υλοποίησή του είναι και αποτέλεσμα των δικών του προσπαθειών. Πάντως, ζήτησε από την αρμόδια αντιδήμαρχο να γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ακύρωσης από το ΣτΕ. Το αίτημα του έγινε αποδεκτό.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της, επισημαίνοντας ότι «παραχωρείται δημόσιος χώρος με λεφτά του Δήμου, για να αναπτυχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια του Βωβού και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της Ανοιχτής Πόλης η οποία τόνισε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο προωθείται σήμερα η ειδική μελέτη, είναι για να διαμορφωθεί με δημόσιο χρήμα η περιβάλλουσα περιοχή, ώστε να κτίσει στο κατάλληλο περιβάλλον η εταιρεία Βωβού. Αυτό δεν λέγεται εξυγίανση του Ελαιώνα αλλά πρόσδεση του δήμου στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου