Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΦΥΓΕ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ...

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και θα υπάρχει παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων, παρόλο που κατά τόπους θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα υπάρξει παγετός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Σε ισχύ βρίσκονται, εν τω μεταξύ, τα μέτρα από την Τροχαία για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται έλεγχοι και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Με πληροφορίες από protothema.gr
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου