Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η γκετοποίηση του κέντρου πλήγμα για τον τουρισμό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Ξενοδόχοι με επιχειρήσεις στην Αθήνα, κατά της υποβάθμισης του ιστορικού κέντρουΤον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Ξενοδόχοι με επιχειρήσεις στην Αθήνα, κατά της υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου
Η γκετοποίηση και η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, λόγω της ανεξέλεγτκης μετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας, βρέθηκε στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Τσακίρης ζήτησε την επείγουσα "κινητοποίηση της κοινωνίας, υπό την ηγεσία του δήμου της Αθήνας και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος επιβάλλεται να ηγηθεί προσπάθειας κινητοποίησης της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργών που διαχειρίζονται το πρόβλημα".
Παράλληλα, υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, που σύμφωνα με το πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής εμπλέκονται στην επιδείνωση του προβλήματος υποβάθμισης και απαξίωσης του κέντρου της Αθήνας (Υπουργείο Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, Δήμος της Αθήνας, ΥΠΕΚΑ κλπ), που οδηγεί και στην μείωση του τουρισμού πλήττοντας τις επιχειρήσεις τους. "Με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, αφήνουν ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.", σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αθήνας, και πρόσθεσε ότι "όσο η αστυνόμευση αποδεικνύεται ανεπαρκής και αναποτελεσματική, τόσο καλλιεργείται η αίσθηση της ατιμωρησίας, η οποία με τη σειρά της επιτείνει την παραβατική συμπεριφορά των δραστών".
Από την άλλη, τόνισε την ανικανότητα της κυβέρνησης να απορροφήσει δεσμευμένα κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ,  από το ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ειδικά για την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής, υπηρεσιών ασύλου και άλλων παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν σε σημαντική εκτόνωση του προβλήματος της μη νόμιμης μετανάστευσης το οποίο αποτελεί και σε μεγάλο βαθμό την γενεσιουργό αιτία της αστικής υποβάθμισης του κέντρου.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και επέρριψε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών.

  MAIRI LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου