Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΝΥΧΤΑ ΘΑΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ...

Οπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 22.15 χτες πραγματοποιήθηκε ταφή δύο νεκρών στο χώρο που έχει καταπατηθεί από το Δήμο μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, στα όρια της επικράτειας του Δήμου Γλυφάδας.

Ακολούθησε την Κυριακή νέα κινητοποίηση πολιτών στην περιοχή και παρέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Το θέμα προέκυψε τον Αύγουστο, όταν έγιναν οι πρώτες τρεις παράνομες ταφές, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής μητρόπολης, ενώ τοποθετήθηκε στο χώρο και λυόμενη εκκλησία, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Την Παρασκευή πριν το τριήμερο, ο δήμαρχος Γλυφάδας με τη συμβολή του μητροπολίτη Γλυφάδας κατέλαβαν χώρο στον Υμηττό μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.

Η δημοτική Αρχή ήδη από τότε με δηλώσεις εκπροσώπων της είχε κάνει σαφές ότι επιδιώκεται η δημιουργία τετελεσμένου. «Ο μόνος τρόπος για να ταφούν οι νέοι νεκροί είναι στο νέο αυθαίρετο. Δεν υπάρχει χώρος πλέον στο παλιό νεκροταφείο», έλεγαν χαρακτηριστικά στα κανάλια.

Τότε η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη είχε τονίσει ότι «πρόκειται για κραυγαλέα αυθαιρεσία. Έπρεπε να γίνει κουβέντα του δημάρχου επίσημα με το ΥΠΕΚΑ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για τη χωροθέτηση νεκροταφείου».

Ο Δήμαρχος Κ.Κόκκορης από την άλλη απέρριπτε «την έννοια της παρανομίας, όταν αυτοί που έχουν την ευθύνη της νομιμότητας δεν κινούνται όταν πρέπει», λέγοντας στο «Εθνος» πως ο δήμος αντιμετωπίζει «τραγικό πρόβλημα, απερίγραπτο, με 6 αναμονές στο ψυγείο».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου