Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

KΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


E-mail
ΕκτύπωσηPDF
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!
46η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
Στην 46η μέρα έχει μπει ο συγκλονιστικός απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ, ενώ οι απεργοί οργανώνουν πολύμορφες δράσεις κλιμάκωσης του αγώνα τους.
Οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την αξιοπρέπεια τους και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργδοσίας να επιστρέψουνυποασχολούμενοι στα καμίνια για € 500!
Στο πλαίσιo αυτό αύριο στις 11:00 το πρωί οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια).
Την Κυριακή θα οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουνοικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας.
Δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα -υπόδειγμα!
Η απεργία των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία" δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους απεργούς ούτε καν τους βιομηχανικούς εργάτες
Αντιθέτως αποτελεί έναν αγώνα όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, καθώς επιλέγει να πολεμήσει μέ το ύστατο όπλο της απεργίας διαρκείας, την εργοδοσία μιας κερδοφόρας επιχείρησης που έχειαποθρασυνθεί πλήρως από τις πολιτικές κυβέρνησης - τρόικας.
Και όταν λέμε πολιτικές δεν εννοούμε μόνο τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και αυτά τα οποία έρχονται, αλλά και τα "αφανή" μέτρα (πάγωμα των ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν την εργατική νομοθεσία κλπ) τσακίσματος του κόσμου της εργασίας!
Έτσι λοιπόν το κίνημα αλληλεγγύης στους απεργούς δυναμώνει συνεχώς, με κύριο μέχρι τώρα σταθμό την προχθεσινή (13/12) 24ωρη απεργία αλληλεγγύης που νέκρωσε όλο το Θριάσιο!
Απο εδώ και πέρα οι δράσεις αλληλεγγύης έχουν ως εξής:
- Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες.
- Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:30 οι Τοπικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας διοργανώνουν γλέντι αλληλεγγύης στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου