Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΟΙ 265 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Την παραμονή τους στην εργασία εξασφάλισαν, διά της δικαστικής οδού, μέχρι …νεωτέρας, 265 συμβασιούχοι του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει και δεν καλύπτονταν νομοθετικά για τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στον δήμο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας με αγωγές να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Το πρωί της Παρασκευής εκδικάστηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, επιδιώκοντας να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν με εντολή του δικαστηρίου στη δουλειά, μέχρι να εκδικαστούν οι κύριες αγωγές.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε 165 συμβασιούχους, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε να αναβληθεί η εκδίκαση ως τις 23 Μαΐου του 2012, αλλά μέχρι τότε - με προσωρινή διαταγή - να παρέχουν υπηρεσίες στον φορέα όπου δούλευαν, δηλαδή τον Δήμο Αθηναίων, και να πληρώνονται.

Ανάλογη διαταγή εκδόθηκε και για άλλους 90 συμβασιούχους του ΟΝΑ, η εκδίκαση της υπόθεσης των οποίων αναβλήθηκε για τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Οπως επεσήμανε, μιλώντας στο «Βήμα», ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων κ. Θοδωρής Ροθώνης, «οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν στον Δήμο πολλά χρόνια - τουλάχιστον έξι χρόνια, πολλοί ακόμα και οκτώ ή δέκα έτη - και προσφέρουν έργο σημαντικό με αμοιβή κατά 50% χαμηλότερη από τους μόνιμους υπαλλήλους στον Δήμο. Υπερασπιστήκαμε στο δικαστήριο το δίκαιο των αιτημάτων τους και το δικαίωμα τους στη δουλειά. Πάντως, η Δημοτική Αρχή, μέσω των νομικών εκπροσώπων της, απαίτησε να γίνει άμεσα η εκδίκαση και υπήρξε αντιδικία. Και το ζητούσαν αυτό, όταν σε επίπεδο πολιτικό υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις που διαμορφώνουν αυτή την περίοδο κλίμα σε βάρος των εργαζομένων».

Οι συμβασιούχοι του Ο.Ν.Α. επανδρώνουν αθλητικά κέντρα και προγράμματα άθλησης για τους δημότες της Αθήνας, περιλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία. Επίσης δουλεύουν σε παιδικές χαρές, καθώς και Πολιτιστικά κέντρα με προγράμματα, όπως θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορωδίες, πηλοπλαστική, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, σκάκι και άλλα.


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου