Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ...

Πρόκειται για έναν 23χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα, αμφότεροι υπήκοοι Αλβανίας. Μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία αναζητούνται.
Η σπείρα βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί, παραμόνευε έξω από σπίτια πολιτών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και όταν οι ιδιοκτήτες τους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από αυτά τους επιτίθεντο αιφνιδιαστικά, απειλώντας τους με πιστόλι και μαχαίρι.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό του σπιτιού τους όπου τους δέσμευαν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, αφαιρούσαν και τα αυτοκίνητα των παθόντων με τα οποία διέφευγαν. Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ενός συλληφθέντα καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Πρόκειται για τους :


Shaholli Ilirjan ή Ertis του Edmond και της Lira γεν. 1988 στην Αλβανία (συλληφθείς)


Zyberi Odyse του Petro και της Edibe γεν. 1986 στην Αλβανία ( μη συλληφθείς).

Ειδικότερα, μετά από έρευνες εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες, εντός του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, που έγινε προχθές το απόγευμα, σε σπίτι άλλου αλλοδαπού σε ερημική περιοχή στο Λιοτάση Αφιδνών, συνελήφθη ο 23χρόνος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που προέρχονταν από τις ληστείες.

Αμέσως μετά, σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της 33χρόνης συλληφθείσας αλλοδαπής - μέλους της εγκληματικής οργάνωσης - στην περιοχή Αφιδνών, βρέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που επίσης προέρχονταν από τις ληστείες.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει εννέα ένοπλες ληστείες και μία κλοπή.
13-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στις Αφίδνες
14-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.
19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.
19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.
24-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Ασπροχώρι Αυλώνας
1-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
8-12-2011 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Μικροχώρι Αττικής.
17-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
20-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Δροσοπηγή Αφιδνών.
15-12-11 διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου