Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ ενάντια σε κύκλωμα μπράβων

Συλλήψεις ανθρώπων της νύχτας για τον τραυματισμό αστυνομικών στον Ωρωπό!!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη περισσοτέρων από δέκα ανθρώπων της νύχτας - κυρίως στη Βορειοανατολική Αττική - ύστερα από πολύμηνες έρευνες σχετικά με τις συνθήκες ξυλοδαρμού αστυνομικών στην περιοχή του Ωρωπού στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. 

Ηδη στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί ....
πολλοί ποινικοί οι οποίοι σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρωτοστάτησαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο ενώ φέρεται να κατηγορούνται για ληστεία και αρπαγή όπλου από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το vima.gr  ανάμεσα τους κι ένας 46χρονος ποινικός το όνομα του οποίου έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία των 217 νονών της νύκτας που είχε συνταχθεί προ μερικών μηνών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρονται σε ιδιαίτερα σημαντική έρευνα στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο νομικοί εκπρόσωποι των εμπλεκομένων αναφέρονται σε «λανθασμένες κινήσεις της Αστυνομίας». 
Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
Το επίμαχο περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Αυγούστου κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού - κοντά στις παλαιές φυλακές Ωρωπού - που είχε οργανώσει τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο. Ενισχυμένη ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην εκδήλωση - οι περισσότεροι με πολιτική περιβολή - και επιχείρησαν να ελέγξουν πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Οπως ανέφεραν οι αστυνομικοί υπήρχε σειρά πληροφοριών ότι στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα νέα ομάδα μπράβων της νύχτας, η οποία πουλά προστασία σε νυχτερινά κέντρα και άλλα καταστήματα. Κύριος στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν ο προαναφερόμενος 46χρονος ιδιώτης, ο οποίος έχει απασχολήσει την ΕΛΑΣ και στο παρελθόν για υποθέσεις εκβιασμών και ο οποίος είναι παράγοντας του τοπικού ποδοσφαιρικού σωματείου. 

Ομως στην προσπάθεια των αστυνομικών να προχωρήσουν σε συλλήψεις μέσα στο πλήθος πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι αντέδρασαν. Ακολούθησε πολύωρη συμπλοκή και άγριος ξυλοδαρμός τουλάχιστον δέκα αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο. Στη διάρκεια της συμπλοκής άγνωστοι άρπαξαν όπλα αλλά και ένα πορτοφόλι αστυνομικού, που φέρεται να παραδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα στην Αστυνομία. Από εκείνη την ημέρα η Δίωξη Εκβιαστών άρχισε να συγκεντρώνει καταθέσεις και στοιχεία σχετικά με τους πρωταγωνιστές του ξυλοδαρμού των αστυνομικών ενώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε και το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ. Είναι πιθανόν συλλήψεις συμμετεχόντων στο περιστατικό να υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου