Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Παρατηρείται επιδείνωση σε ορισμένους τομείς, λέει ο Δήμος Αθηναίων

«Η κατάσταση στο κέντρο, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών, δεν έχει βελτιωθεί και σε ορισμένους τομείς έχει επιδεινωθεί» τονίζεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.


«Η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της, τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση» προσθέτουν.

Επίσης, αναφέρονται τα εξής:

«Οι επισημάνσεις και οι ανησυχίες που εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχουν πάντοτε ως στόχο να είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, απηχούν τις απόψεις φορέων, και αφορούν: στη συνέχιση της ροής μεταναστών προς την πρωτεύουσα, στον περιορισμένο αριθμό απελάσεων, στη μη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των εισερχομένων, σε εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα, στην επιβεβλημένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία, χωρίς την οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σωρεύονται στην Αθήνα».

Τέλος, επισημαίνει ότι συνεχίζεται, στο πλαίσιο αυτό, η στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αρμόδια για τον συντονισμό, ενώ πρόσφατες είναι σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν για το κέντρο της Αθήνας, με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Χρ. Παπουτσής είχε δηλώσει, για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, ότι εκπονήθηκε και εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης, «ένας σχεδιασμός, ο οποίος δεν παρέμεινε στατικός, αλλά μέσα από τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας και την αξιολόγησή του, αναπροσαρμόστηκε και επικαιροποιήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου