Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δ. Αθήνας-υπ. Υγείας: Μνημόνιο συνεργασίας για δημόσια υγεία στο κέντρο
Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημόσια υγεία στο κέντρο της Αθήνας υπογράφηκε το πρωί από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος -να υπενθυμιστεί- χρειάστηκε να βγει στα «κανάλια» για να μπορέσει να κινήσει το ενδιαφέρον του Δήμου Αθηναίων στον τομέα αυτόν.
Η συνεργασία δήμου-υπουργείου κινείται σε πέντε άξονες:
υγείας και πρόνοιας,
αγωγή, προαγωγή δημόσιας υγείας,
κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη,
διατροφή και υγεία, άθληση και υγεία και
εκπαίδευση και προβολή.
«Πιστεύω ότι σήμερα βάζουμε νέες πολύ γερές βάσεις για τη συνεργασία μας. Θέλουμε η συνεργασία μας να έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα. Με σχεδιασμό και με αίσθημα ευθύνης και οι δύο πλευρές αναλαμβάνουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Να προωθήσουμε πολιτικές και δράσεις που προσφέρουν ανακούφιση στους συμπολίτες μας που υποφέρουν, αλλά και ποιότητα ζωής για όλους μας», είπε σε δηλώσεις του ο Γ. Καμίνης.
«Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής πρώτου και δεύτερου βαθμού, για τις ευπαθείς και τις περισσότερες φορές ανασφάλιστες ομάδες του πληθυσμού, η λειτουργία των κέντρων υγείας πόλης, διασυνδεδεμένων με νοσοκομειακές μονάδες και οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής με εμβολιασμούς και προληπτικές εξετάσεις», συμπλήρωσε.
Τι έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων στον τομέα
Ολοκληρώνεται αυτό το μήνα, ο διεθνής διαγωνισμός για την μίσθωση δυο ξενοδοχείων και τη λειτουργία μιας μονάδας φιλοξενίας έκτακτης ανάγκης («καταφύγιο νύχτας») και μιας μονάδας μεταβατικής φιλοξενίας με υποστηριζόμενους από εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και επανένταξης.
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της «Εστίας Αθηνών» ως μονάδας φιλοξενίας των ηλικιωμένων αστέγων.
Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία της αποκατάστασης του παλαιού Λυσσιατρείου και η λειτουργία του ως Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας αστέγων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Εκκλησία.
Έχει υποβληθεί πρόταση για την Λειτουργία Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών σε κτιριακή υποδομή που ήδη διαθέτουμε.
Σε στάδιο οριστικής διαμόρφωσης των όρων, βρίσκεται συνεργασία με ΜΚΟ και το Ίδρυμα Νιάρχου για την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Ημέρας.
Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Σωφρονιστικό Ίδρυμα Κορυδαλλού για την παροχή υπηρεσιών σίτισης προς τους αστέγους και την υποστήριξη των αποφυλακισθέντων.
Συγκροτήθηκε και είναι σε πλήρη λειτουργία το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών. Υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη και την ψυχική υγεία, κατά του AIDS και των Ναρκωτικών σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους Οργανισμούς (ΒΑΒΕΛ, ΟΚΑΝΑ, ΠΡΑΞΙΣ, ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ).
Υποβλήθηκαν προτάσεις για τη χρηματοδότηση μελετών αποτύπωσης των αναγκών και προβλημάτων παιδιών που ζουν-επαιτούν στους δρόμους της Αθήνας καθώς και των αστέγων.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου