Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"Πριόνισε" τις ποινικές ευθύνες ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Επαναστατικός, Αγώνας, δίκη, μάρτυρας, κατηγορίαςΗ δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων κατηγορίας
Την πεποίθηση ότι “για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν υπάρχει στοιχείο ότι συμμετείχαν σε κάποια από τις πράξεις, που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα” εξέφρασε ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, που εξετάστηκε στη σχετική δίκη. Πρόκειται για τον τμηματάρχη της αντιτρομοκρατικής κ. Παπαθανασάκη, ο οποίος διευκρίνισε ότι η υπηρεσία του κατέγραψε μόνο περιστατικά.
Με την κατάθεσή του, ουσιαστικά, ο μάρτυρας “πριόνισε” ποινικές ευθύνες, που αποδίδονται στους κατηγορούμενους από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Ωστόσο, ο ίδιος μάρτυρας είπε ακόμα ότι οι επιτηρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία του δεν ήταν σχολαστικές .
Για τον Σαρ. Νικητόπουλο, ο μάρτυρας κατηγορίας αποδείχθηκε ... μάρτυρας υπεράσπισης συνομολογώντας ότι στο σπίτι του εντοπίστηκε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν είχε ύποπτες επαφές, ούτε εξερχόμενες κλήσεις, ενώ με βάση όσα είναι σε θέση να γνωρίζει, πρόσθεσε ότι δεν έχει βρεθεί ούτε άλλο εργαστηριακό εύρημα επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο.
Σε ό,τι αφορά τον μοναδικό κατηγορούμενο ο οποίος παραμένει κρατούμενος,τον Κώστα Κάτσενο ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είχαν πληροφορίες ότι είχε επαφή με την οργάνωση, ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία παράνομη ενέργεια.
Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων κατηγορίας.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου