Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε συλλήψεις στην Καλλιθέα για εμπορία όπλων

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της ΓΑΔΑ και του αστυνομικού τμήματος Παιανίας, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι σκόπευαν να πουλήσουν όπλα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και η συνεργός τους.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για αγοραπωλησία όπλων, εντόπισαν τους δράστες μέσα σε καφετέρια στη Καλλιθέα και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια των 9mm με δύο γεμιστήρες των έξι και τεσσάρων φυσιγγίων.

Σε έρευνες που έγιναν στους ίδιους, καθώς και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα φυσίγγιο των 22mm, τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, ένα μαχαίρι, πέντε κινητά τηλέφωνα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, χρυσοί σταυροί κλπ, 10.140 ευρώ, δύο μεταλλικοί σωλήνες μήκους 10 εκατ., καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου «περί όπλων», οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου