Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΝ... ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ !!!

Μαθητές με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού. Μαθητές που κρυώνουν και αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες. Μαθητές χωρίς βιβλία, λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την εικόνα των σχολείων στην Ελλάδα του 2011, με τους δασκάλουν να κάνουν έκκληση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

Μάθημα με μπουφάν κάνουν χιλιάδες παιδιά αφού τα σχολεία ξέμειναν από πετρέλαιο, λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων. Ταυτοχρόνως, μεγάλες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία με τους δασκάλους να κάνουν έκκληση για την χορήγηση συσσίτιων στα σχολεία!

Αιτία της έλλειψης πετρελαίου στα σχολικά κτίρια, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ότι καθυστερούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια πετρελαίου, καθώς σε πολλούς νέους καλλικρατικούς δήμους δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί οι σχολικές επιτροπές, ενώ πρόσθετο πονοκέφαλο φέρνει η μείωση κατά 60% στις επιχορηγήσεις των επιτροπών αυτών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα το πρωί, στονΒΗΜΑ FM 99,5 ο γγ της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης, οι περικοπές των δαπανών στην Παιδεία και η μείωση των κονδυλίων για τις επιτροπές εξακολουθεί να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο ίδιος είπε ότι τα σχολεία πλέον ζητούν από τους Συλλόγους Γονέων να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα λείψουν σημαντικά υλικά, ακόμα και πετρέλαιο, όπως άλλωστε αναφέρεται και στα Νέα της Πέμπτης.

Σχετικά με την αποστολή των βιβλίων, ο γενικός γραμματέας είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις, ενώ εκτίμησε ότι ούτε τα Χριστούγεννα θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι λείπουν από τα σχολεία ακόμα και βιβλία για μαθήματα κατεύθυνσης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία έκρουσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» έκανε λόγο για τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των υποσιτισμένων μαθητών στα σχολεία.

«Οι γονείς δε μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα. Έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο αφού απουσιάζει η κρατική μέριμνα», δήλωσε στον «Αθήνα 984» δήλωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τις σχολικές επιτροπές να εγκρίνουν κονδύλι για να γίνουν συσσίτια στα σχολεία.

«Είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται πια ακόμα και στα σχολεία της Αθήνας», δήλωσε, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας Ελπίδα Κακναβάτου.
Όπως σημείωσε, «χρειάζεται έκτακτο κονδύλι από το κράτος. Οι σύλλογοι μπορούν να βοηθήσουν στο συντονισμό και τη διανομή γευμάτων».


Με πληροφορίες από athina984.gr/in.gr/Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου