Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλβανών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις οικιών στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν έξι (6) Αλβανοί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) ομοεθνείς τους .
Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ οι τέσσερις (4) από αυτές έγιναν όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών βρίσκονταν σε γαμήλια μυστήρια ή δεξιώσεις.

Συνελήφθησαν, προχθές (3-12-2011) το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έξι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, (πέντε άνδρες και μία γυναίκα) για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε οικίες, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν.....
συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, επέλεγαν οικίες στις οποίες οι ιδιοκτήτες -ένοικοι τους βρισκόταν σε γαμήλιες τελετές ή δεξιώσεις.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης – ενέδρας σε οικία, της οποίας οι ένοικοι απουσίαζαν σε γάμο, συνελήφθησαν δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας (Αλβανοί ηλικίας 23 και 20 ετών), όταν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο προσέγγισαν και παρατηρούσαν την οικία. Ο 20χρονος συλληφθείς, είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει κατόπτευση της περιοχής, μαζί με άλλον 23χρονο συνεργό του, επιβαίνοντες σε μοτοποδήλατο.
Το φορτηγό έφερε στοιχεία κυκλοφορίας άλλου οχήματος και μέσα σε αυτό, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια μίας χρήσεως, χρήματα και μία επαγγελματική κάρτα ενεχυροδανειστηρίου.
Σε έρευνες στις οικίες τους, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για προϊόντα κλοπών από διαρρήξεις που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.
Επίσης κατά την διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις (4) ομοεθνείς τους, ηλικίας 23, 24, 30, 41 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.
Όπως προέκυψε δυο από τους συλληφθέντες είχαν αρχηγικό ρόλο μέσα στην ομάδα και αναλάμβαναν να διαθέτουν προς πώληση τα κλοπιμαία και να διανέμουν τα κέρδη. Επίσης οι υπόλοιποι διατηρούσαν στις οικίες τους μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους μεταξύ του «τσιλιαδόρου» και του «μπουκαδόρου» ανάλογα με τις περιστάσεις.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έντεκα (11) διαρρήξεις κατά το τελευταίο 20ήμερο, σε οικίες και ένα κατάστημα, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα:
Την 13/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν οικία στην περιοχή Ασγούρου
Την 20/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν κατάστημα τουριστικών ειδών στο Φαληράκι
Την 20/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν μια οικία στις Καλυθιές
Την 21/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν ισόγεια μονοκατοικία στην Ιαλυσό
Την 21/11/201 το απόγευμα, διέρρηξαν επίσης ισόγεια μονοκατοικία στην περιοχή της Ιαλυσού
Την 25/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν μονοκατοικία στο Φαληράκι
Την 26/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν διαμέρισμα 3ου ορόφου στη χώρα της Ρόδου
Την 27/11/2011 το απόγευμα, διέρρηξαν οικία στην περιοχή Κολύμπια
Την 27-28/11/2011 βραδινές ώρες, διέρρηξαν οικία στην περιοχή Κολύμπια
Την 27-28/11/2011 βραδινές ώρες, διέρρηξαν επίσης οικία στην περιοχή Κολύμπια.
Προ εικοσαημέρου περίπου διέρρηξαν εξοχική κατοικία στην περιοχή Κοσκινού
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (05-12-2011) στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Καλούνται οι πολίτες, που έχουν υποστεί διαρρήξεις οι οικίες τους, να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου φυλάσσονται τα κατασχεθέντα για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου