Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ...

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο με τους μαθητές να ανάβουν φωτιές σε κάδους και να πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στην Αθήνα, ενώ κουκουλοφόροι επιχειρήσαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Oμάδα νεαρών προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας στα Προπύλαια, ενώ σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές και εννέα συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί έπειτα από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Στους δεκατέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών. Η οδός σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας χωρίστηκε σε δύο μέτωπα έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας για εκτόνωση της έντασης. Στην Πλατεία Κοραή μικρή ομάδα νεαρών πετούσε αντικείμενα κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν επί της Σταδίου και οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν εντολές να «αδειάσουν» τo κέντρο από τους κουκουλοφόρους χωρίς όμως να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Άγνωστοι νωρίτερα πέταξαν μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου, καθώς και στο προαύλιο της Βουλής. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Οι Εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να παραταχθούν στο σημείο. Νεαροί συνεχίζουν να κινούνται στους γύρω δρόμους σπάζοντας μάρμαρα.

Ένταση επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί, στο Περιστέρι, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπου μαθητές αφού άναψαν φωτιά σε κάδους άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα νεαρών προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε Α.Τ.Μ. τράπεζας στα Άνω Πατήσια, ενώ και στην περιοχή του Χαλανδρίου μαθητές πέταξαν μπουκάλια στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18.00, καθώς την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών.

Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, τα «αίματα» έχουν ανάψει μεταξύ μαθητών και αστυνομικών δυνάμεων. Υλικές φθορές σε αρκετά αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα γύρω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης προκάλεσε μικρή ομάδα μαθητών που έφτασε στην περιοχή του Διοικητηρίου, ενώ νεαροί πέταξαν πέτρες στο κτίριο της Γραμματείας.
Μαθητές νωρίτερα έσπασαν κάμερα σε υποκατάστημα της εμπορικής τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από την γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν και τα ρολά. Τελικά δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και έτρεψαν σε φυγή τους μαθητές. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε δύο προσαγωγές νεαρών. Την ίδια ώρα περίπου 400 μαθητές βρίσκονται μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνονται προς την Αριστοτέλους.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων εξαιτίας της προγραμματισμένης πορείας μαθητών. Κλειστή και στα δυο ρεύματα είναι η οδός Εγνατία, με αποτέλεσμα η κίνηση στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης να είναι αυξημένη. Προβλήματα παρατηρούνται και στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Περαίας Θεσσαλονίκης επίσης συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα του Δήμου Θερμαϊκού στο πλαίσιο τον κινητοποιήσεων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Η συγκέντρωση των μαθητών είναι ειρηνική χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια με τους αστυνομικούς.

Επεισόδια και στην Κρήτη

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο του Ηρακλείου. Στους δρόμους βγήκαν μαθητές και φοιτητές, στη μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην πορεία επικρατεί ένταση με πετροπόλεμο εναντίον της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κορνάρου και της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Αβέρωφ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί νεαρών διαδηλωτών
newpost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου