Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Εκλογές όταν ολοκληρώσουμε το έργο μας»



Αποτελεσματική χαρακτήρισε την λειτουργία της κυβέρνησης ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος κλείνει σε δυο ημέρες ένα μήνα στο τιμόνι της χώρας, μετά τα όσα δραματικά συνέβησαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.
«Η νέα κυβέρνηση, είναι νέα και μέσα σε ένα μήνα επετεύχθησαν πολύ σημαντικά πράγματα με η στήριξη των τριών κομμάτων. Η εξασφάλιση της 6ης δόσης, η ψήφιση του προϋπολογισμού με μεγάλη πλειοψηφία.» τόνισε χαρακτηρίζοντας παράλληλα φιλόδοξους αλλά εφικτούς τους στόχους του προϋπολογισμού.

Όσο για τις εκλογές ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα γίνουν στην ώρα τους «θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο που της έχει ανατεθεί. Το κύριο έργο της είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις τις συνόδου κορυφής, να ολοκληρώσει το PSI, να ολοκληρώσει το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα και την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από αυτά».

Όμως, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο πεδίο ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι το θέμα των μέτρων που θα περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση, που όπως είπε στη συνέντευξη θα αποφασιστούν από αυτή την κυβέρνηση, ενώ ο Βαγγέλη Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει «ότι τα μέτρα για το 2013-2014 υπάρχει το περιθώριο να εξειδικευθούν τον Ιούνιο», άρα από μια νέα κυβέρνηση.

Και όλα αυτά γιατί η Ν.Δ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα παρά μόνο τη σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου