Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Tα τρία δημοσιογραφικά φάουλ του “Δεκέμβρη”


6η Δεκεμβρίου. Ημέρα μνήμης. Γράφτηκε από τη Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ ένα χρόνο πριν, αλλά κάθε χρόνο τέτοια μέρα θα το υπενθυμίζουμε.

Με αφορμή τη σημερινή επαίτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ας θυμηθούμε επί τροχάδην τρία δημοσιογραφικά φάουλ που σημάδεψαν τη φορτισμένη εκείνη περίοδο. Το να μην τα ξεχάσουμε είναι το σημαντιμότερο βήμα προς τη μη επανάληψή τους.
1. Το πειραγμένο βίντεο του Mega.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο ξαναθύμισε ο Στέλιος Κούλογλου στην επαιτειακή εκπομπή του για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το βίντεο-ντοκουμέντο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή της δολοφονίας του 15χρονου, δεν κρίθηκε αρκετά "sensational" από τις ειδήσεις του Mega, που θεώρησαν καλό να το "μαστορέψουν" ηχητικά με ιαχές μαινόμενου πλήθους και ήχους σπασιμάτων προς περαιτέρω τρομοκράτηση των νοικοκυραίων τηλεθεατών:

http://youtu.be/DcL2mgVoAfc(Το MEGA παραποίησε το βίντεο της δολοφονίας του 15χρονου)

2. To φωτογραφικό ντοκουμέντο που θάφτηκε

Στον "Ελεύθερο Τύπο" της εποχής της Γιάννας Αγγελοπούλου, αντίθετα, οι νοικοκυραίοι (και λοιποί τυχόν αναγνώστες) προστατεύτηκαν από τυχόν τρομάρες, δια του θαψίματος φωτογραφικού ντοκουμέντου (του φωτορεπόρτερ Κ. Τσιρώνη) που απεικόνιζε ματατζή να έχει τραβήξει πιστόλι εν μέσω διαδήλωσης την επομένη της δολοφονίας. Λεπτομέρειες για αυτή την ιστορία όπως και για την επόμενη (επίσης "τέκνον" του "Ελεύθερου Τύπου"):
3. Το ρητό που ποτέ δεν υπήρξε

M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου