Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η λαθρομετανάστευση αποτελεί τη θρυαλλίδα της επερχόμενης παγκόσμιας κοινωνικής έκρηξης

Του Αποστόλου Καραΐσκου

Όλοι βιώνουμε σε καθημερινή βάση τις τραγικές συνέπειες του φαινομένου της Λαθρομετανάστευσης και πολλά έχουν γραφτεί, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος και να εξηγηθούν οι αιτίες που το προκαλούν και οι δυσμενείς συνέπειες που προκύπτουν από αυτό.

Έτσι, αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση, ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι και τόσο «φυσικό», όπως πολλοί θέλουν να το παρουσιάζουν, δεν πρόκειται δηλαδή για μια αυθόρμητη αντίδραση κάποιων εξαθλιωμένων ανθρώπων που μετακινούνται με σκοπό την επιβίωση, αλλά πολύ απλά για πρόγραμμα μεταφοράς πληθυσμών, το οποίο κατευθύνεται και χρηματοδοτείται από τους εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης, επειδή αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Το πώς και γιατί η διασπορά αυτών των ανθρώπων μέσα στις κοινωνίες των αναπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου, λειτουργεί καταστροφικά για αυτές (φυλετικά, εθνικά, οικονομικά, πολιτισμικά) και συνάμα θετικά για την επίτευξη των στόχων των «παγκοσμιοποιητών» Εμπόρων των Εθνών, αποτελεί αντικείμενο πολλών δημοσιευμάτων και ερμηνευτικών προσεγγίσεων καθημερινά. Αυτό που ίσως δεν είναι και τόσο γνωστό, είναι το πώς γίνεται η χρηματοδότηση ενός τόσο φιλόδοξου, εκτεταμένου και οικονομικά απαιτητικού προγράμματος. Πως καταφέρνουν δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι ζουν κάτω από συνθήκες μεγάλης οικονομικής εξαθλίωσης, να πληρώνουν από 3.000 μέχρι 5.000 δολάρια ο καθένας, για να περάσουν στην Ευρώπη.

Αποτελεί θέμα κοινής λογικής να αντιληφθεί κάποιος, ότι ένα τέτοιο κολοσσιαίο πρόγραμμα οικονομικής χρηματοδότησης, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί από κάποιον επίσημο κρατικό προϋπολογισμό, διότι θα αποκάλυπτε αυτόματα την πηγή του προβλήματος, αλλά ούτε και με τη μέθοδο των μυστικών κονδυλίων, καθώς τα δαπανώμενα ποσά είναι υπέρογκα, ακόμη κι αν μιλάμε για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Άρα η πηγή της οικονομικής χρηματοδότησης βασίζεται σε άδηλο πλούτο που σαφώς προκύπτει από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτές οι παράνομες δραστηριότητες, όπως έχει αποκαλυφθεί σε ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος ( 1ος πόλεμος του Αφγανιστάν κατά την εισβολή της ΕΣΣΔ, «απελευθέρωση» του Κοσσόβου από τον UCK κλπ), κατά κύριο λόγο σχετίζονται με το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και τσιγάρων και σε μεγάλο ποσοστό συνδέονται με τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών που παράγονται στις φυτείες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Οι μυστικές υπηρεσίες των «παγκοσμιοποιητών του σκότους», έχουν από πολλά χρόνια ελέγξει μέσω εντόπιων συμμοριών, μεγάλα τμήματα των χωρών της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, στα οποία υπάρχουν φυτείες από τις οποίες παράγονται ναρκωτικά. Ποιός δε θυμάται τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Μεξικού και των συμμοριών που ελέγχουν τις φυτείες παραγωγής κοκαΐνης στη χώρα αυτή; Συγκρούσεις που τελικά κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό μεταξύ κράτους και συμμοριών, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει νικητής. Τόσο ισχυρές είναι οι «πλάτες» που στηρίζουν αυτές τις συμμορίες και τις «προστατευόμενες ζώνες», μέσα στις οποίες δρουν, ώστε ούτε οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας να μη μπορούν να τις καταστείλουν.

Το τραγελαφικό ωστόσο στο όλο εγχείρημα δε βρίσκεται στο σημείο αυτό, βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η προώθηση αυτών των τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών προς τις χώρες κατανάλωσης για να εισπραχθεί το χρήμα, το οποίο μέσω τραπεζικών λογαριασμών φθάνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες δραστηριοποιούνται για «ανθρωπιστικούς λόγους» στις φτωχές χώρες από όπου ξεκινούν οι λαθρομετανάστες και μέσω των οποίων (ΜΚΟ) γίνεται η χρηματοδότηση των λαθρομεταναστών.

Όπως είναι γνωστό οι μυστικές υπηρεσίες του δυτικού κόσμου συνεργάζονται μεταξύ τους για την δήθεν πάταξη του διεθνούς εγκλήματος και του λαθρεμπορίου. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και αλληλοϋποστήριξη. Πολλές φορές γίνονται και κοινές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση της πειρατείας, του δουλεμπορίου κτλ.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει μια ναυτική δύναμη που δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο για την αστυνόμευση του θαλάσσιου αυτού χώρου από τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες. Αυτή λοιπόν η ναυτική δύναμη ενεργοποιείται κατόπιν πληροφοριών που παρέχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των «παγκοσμιοποιητών» προς τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χώρας μας, η οποία συμμετέχει σε αυτή τη ναυτική δύναμη) για τη διακριτική επιτήρηση των «ύποπτων» πλοίων, που έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Τα επιτηρούν αλλά δεν παίρνουν ποτέ την εντολή να επέμβουν. Για να ακριβολογήσουμε, όχι ακριβώς ποτέ, επεμβαίνουν όταν τα πλοία αποκλίνουν από την προγραμματισμένη διαδρομή τους. Γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, όλα αυτά τα άτομα των συμμοριών και του υποκόσμου που εμπλέκονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, να θελήσουν να ξεφορτώσουν το πλοίο ή έστω ένα μέρος του φορτίου του, όχι στο λιμάνι προορισμού, αλλά σε κάποιο άλλο, για «ίδιον όφελος».

Σε τέτοιες περιπτώσεις (εκτροπής του δρομολογίου) η ναυτική δύναμη παίρνει εντολή και επεμβαίνει. Έχουν αρκούντως άλλωστε προβληθεί από τα διεθνή ΜΜΕ οι επιτυχείς επεμβάσεις αυτής της ναυτικής δύναμης και η σύλληψη τέτοιων παράνομων πλοίων, στα οποία μετά από νηοψίες αποδείχθηκε ότι μετέφεραν χιλιάδες τόνων ναρκωτικών ουσιών. Αφορμή της επέμβασης; Η απόκλιση από το δηλωμένο δρομολόγιο και η διαφυγή των κερδών που προορίζονται για τις μη Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μέσω των οποίων φθάνουν τα χρήματα στους λαθρομετανάστες, ώστε να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, κατά κανόνα μέσω Ελλάδος.

Φυσικά οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, αισθάνονται περήφανοι που βοηθούν στην πάταξη του λαθρεμπορίου και την καταστολή της διάδοσης των ναρκωτικών, διότι ασφαλώς δε γνωρίζουν την τεράστια πλεκτάνη στην οποία άθελά τους συμμετέχουν, νομίζοντας ότι συνεισφέρουν στην τήρηση της διεθνούς έννομης τάξης.

Από το λαθρεμπόριο αυτό, πέρα από τον κύριο στόχο, που όπως προαναφέραμε είναι η μυστική χρηματοδότηση του προγράμματος μεταφοράς πληθυσμών που προωθούν οι «παγκοσμιοποιητές του σκότους», επιτυγχάνονται και μερικά «παράπλευρα» αλλά πολύ σημαντικά οφέλη, τα οποία θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε, όπως:

-Η οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας με μαύρο χρήμα και αδιαφανή τρόπο (αφού στην Τουρκία μέσω των τούρκων δουλεμπόρων καταλήγουν τα χρήματα του προγράμματος μεταφοράς πληθυσμών), για να ενισχυθεί έτσι το «θαύμα» της συντελούμενης τουρκικής οικονομικής ανάκαμψης.

-Η καταστροφή των νεολαιών του κόσμου (λόγω εξάπλωσης των ναρκωτικών), μιας και για τους «παγκοσμιοποιητές του σκότους», οι απανταχού υγιείς νεολαίες, αλλά και κάθε τι υγειές και αληθινό, συνιστούν δυνητική απειλή για την εκπλήρωση των μιαρών τους πόθων.

-Κάλυψη των απαιτήσεων μισθοδοσίας των αναρίθμητων «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ, αυτού του τεράστιου «δούρειου ίππου» άλωσης των εθνών.

Αυτή η δόλια και μεταμφιεσμένη με ανθρωπιστικό προσωπείο, κοινωνική και ανθρωπιστική σηπεδόνα, που επιδιώκουν με ιδιαίτερο επαγγελματικό ζήλο οι μισθοφόροι της νέας Τάξης, παρά τις όποιες εφήμερες επιτυχίες της, είναι καταδικασμένη για μια σειρά από λόγους, που δεν αρκεί ο χώρος μιας επιφυλλίδας για να αναλυθούν, στο τέλος να αποτύχει.

Αλλά και διότι, όπως αποτελεί υπαρκτική νομοτέλεια ότι το σκότος δεν μπορεί να νικήσει το φως, ο θάνατος δεν μπορεί να νικήσει τη ζωή, το ψέμα δεν μπορεί να νικήσει την αλήθεια, το κακό δεν μπορεί να νικήσει το καλό, έτσι και η αλήθεια της συμπαντικής αρμονίας δεν μπορεί να διασαλευθεί και να ηττηθεί από τους βδελυρούς πρωτομάστορες της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης.

Το πόσο μεγάλη ζημιά ωστόσο θα προκαλέσουν μέχρι να συντριβούν, εξαρτάται από το βαθμό της δικής μας αδιαφορίας ή συμμετοχής στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σκοτεινών τους σχεδίων. Γι’ αυτό και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, διδάσκει:

”Ω λιγοστοί κι ώ διαλεχτοί κι αρίφνητοι αύριο ίσως !
Είναι μια αλήθεια κάτου εδώ που τη χτυπάει το μίσος,
είν εδώ πέρα μια Ομορφιά που η καταφρόνια δένει,
κι είν εδώ πέρα μια Αρετή δειλή και ντροπιασμένη.
‘Ω νέοι, ώ πρωτοξύπνητοι στο φώς, χαρές τ΄Απρίλη,
από τους πράσινους κορμούς γινοντ’ οι άσπροι στύλοι !
Στη χώρα εσείς οι λειτουργοί κι οι λατρευτάδες είστε•
δε φτάνει• εμπρός ! για τους Θεούς, ώ νέοι, πολεμείστε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου