Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν σήμερα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.


Λόγω της κινητοποίησης έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Μάλιστα ένα από τα πανό γράφει: «Κε Σόιμπλε θα υπογράψουμε Μνημόνιο και για τα καρότσια μας;».

Τα αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι:

Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.
Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική - θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.
Ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του ν. 2643/98 για το διορισμό τους και άμεσος διορισμός των επιτυχόντων ΑμεΑ που έχουν εδώ και μήνες παραλάβει τις αποφάσεις τοποθέτησής τους.
Εξαίρεση όλων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους από τις περικοπές των συντάξεων τους. Καμία μείωση σύνταξης σε άτομο με αναπηρία και γονέα κηδεμόνα ατόμων με αναπηρία.
Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από σκληρά έως επαχθή μέτρα, όπως το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Σχεδιασμός φορολογικών και οικονομικών μέτρων με γνώμονα την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία. Καθορισμός ύψους αφορολόγητου εισοδήματος ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών κάθε αναπηρίας.
Διασφάλιση της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για την επόμενη τετραετία.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου